Controleer jouw domeinnaamWat is een domeinnaam? Een domeinnaam is simpelweg een adres op het internet. Net zoals het bedrijf waar je werkt, het huis waar je woont, of je favoriete restaurant een vaste adres hebben, heeft elk website een internetadres nodig om goed te kunnen worden gevonden. Het internetadres wordt ook gebruikt voor je emailadres. Zo is elk emailadres ook verbonden aan een domein.

Een domeinnaam is dus eigenlijk een gebruiksvriendelijke adres voor mensen om websites op het internet te vinden. Computers communiceren niet via domeinnamen maar via Internet Protocol (IP) adressen. IP adressen bestaan uit een reeks cijfers en de Domain Name System (DNS) vertaalt domeinnamen in IP adressen zodat mensen op hun gewenste internet adres kunnen komen via een internet browser.

Omdat mensen makkelijker namen kunnen herinneren dan alleen een cijferreeks, is er besloten om domeinnamen te gebruiken die een combinatie van letters en cijfers mogen bevatten.

De opbouw van domeinnamen

De opbouw van domeinnamen bestaat uit 2 onderdelen die gescheiden zijn door een punt.

www.xmlhosting.nl

Alle domeinnamen beginnen met het afkorting van het World Wide Web – www. Het eerste gedeelte heet second-level domain (SLD). In ons voorbeeld is xmlhosting het SLD. Het SLD is uniek, kan door jezelf worden verzonnen, en mag uit letters een cijfers bestaan.

Het laatste gedeelte van een domeinnaam heet top-level domain (TLD). In ons voorbeeld is het TLD .nl. Een zelfde domeinnaam kan bestaan met verschillende TLDs en vaak zijn het niet dezelfde websites. Om je gewenste merknaam te beschermen raden wij je aan om je domeinnaam met meer extensies te registeren.

Een domeinnaam kan worden geregisterd voor een bepaalde periode waarin de registrant het gebruiksrecht van de naam krijgt tot dat de periode verloopt. De registratie moet na de periode tijdig worden verlengd om het gebruiksrecht te behouden.

Je domeinnaam en website snel en eenvoudig laten verhuizen naar XML Hosting. Verhuis je domeinnaam en website gratis en binnen enkele minuten naar XML Hosting met onze eenvoudige overstap serves.

Kies hier voor om direct uw domeinnaam te verhuizen. Vul uw domeinnaam in en controleer of uw domainnaam beschibaar is voor verhuizing. Bij beschikbaarheid kunt u door gaan. In het volgende scherm word u gevraagd of u er een hostings pakket bij wild. Wij raden u aan om uw volledige website goed te verhuizen hiervoor een passende pakket toe te voegen. Vervolgens gaat u naar afrekenen en de verhuizing is in werking gezet, zo een eenvoudig kan het zijn.